keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Viikinkien kulta


Videon kesto 3 minuuttia.

Älä koskaan ota ruusujuurta jos sinulla on mieleen vaikuttava lääkitys! Jos kärsii kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä tai on muuten taipumusta maanisuuteen, ruusujuurta ei kannata käyttää. Mikäli tahdot vaihtaa masennuslääkkeesi ruusujuureen, printtaa seuraava tutkimus, vie se lääkärillesi ja keskustele lääkkeen lopettamisesta.

Stressin alla ruusujuuri on omiaan tasaamaan hormonitoimintaa, lisäämään fyysistä suorituskykyä, parantamaan muistia, keskittymistä ja muita kognitiivisia kykyjä. Tämä tiedettiin myös Neuvostoliitossa, jossa ruusujuuri oli mm. KGB:n agenttien, huippu-urheilijoiden ja kosmonauttien salainen ase. Toki kasvia on käytetty jo vuosituhansia Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Venäjällä ja Kiinassa, mutta varsinainen hitti siitä tuli lännessä uudelleen vasta Neuvostoliiton hajottua.

Rhodiola rosea puhkeamassa kukkaan


Kuten muitakin adaptogeenisiä yrttejä, ruusujuurtakin on käytetty myös lemmenrohtona, lisäämään seksuaalista halua ja kyvykkyyttä, sekä hoitamaan ennenaikaista siemensyöksyä miehillä.

Itse olen suosinut kaupallisista valmisteista Dynaforce-ruusujuuriuutetta, pelkkää kuivattua juurta halajavien kannattaa kokeilla Savonlinnan Yrttipajan (mistä saa muuten muitakin yrttejä tosi halvalla). Itse villistä Lapin ruusujuuresta valmistettu uute on toki aina parasta!

Puhdistamon ruusujuurta olen kokeillut myös, ihan hyvää oli, mutta tuote on härskisti ylihinnoiteltu. (Yrttipaja 50g/4.40€ vs. Puhdistamo 60g/28.90€) Savonlinnan Yrttipajan tuotetta saa myös Ruohonjuuresta reilulla vitosella Pyhä Olavi Ruusujuuri-nimellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti