torstai 15. joulukuuta 2011

Superglögi

Kaikilla tämän glögin aineksilla on monia positiivisia terveysvaikutuksia, ja jokainen niistä on myös tunnettu afrodisiakki, eli sukupuolista halukkuutta ja kykyä nostattava lemmenrohto! Afrodisiakit kohottavat toki ihmisen elinvoimaa paljon laajemminkin kuin seksuaalisesti.En ole (enää) kovin perso makealle, joten unohdin mainita mahdollisesta makeutuksesta. Siihen sopii parhaiten kookos- tai palmusokeri! Kaupan tölkkiglögeissä on joko valkoista sokeria tai vielä friikimpiä keinotekoisia makeutusaineita.

Jos haluat terästää glögiä, suosittelen luomupunaviiniä, esim. Pura Sangre Tempranilloa tai kuubalaista tummaa rommia.


Schizandra-marja

Schizandra (wu wei zi, eli 'viiden maun hedelmä') on todellinen supermarja, sitä on vuosituhansia käytetty perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä laajaan kirjoon erilaisia vaivoja. Sillä on adaptogeenisiä vaikutuksia, joten se on omiaan palauttamaan harmonian elimistöön ja nostamaan stressinsietokykyä. Parhaiten se auttaa keuhkoihin ja maksaan liittyviin vaivoihin. Itse olen huomannut todella konkreettisesti sen vaikutuksen hapenottokykyyni!

Pidän homman nyt shorttina, Schizandra ansaitsee oman blogauksen joskus myöhemmin. Schizandraa saa ainakin fitnessfirstistä (5% ale koodilla munvillielo), sekä Tampereelta Runsaudensarvesta, joka on ehdottomasti Suomen paras ruokakauppa!


Hibiscus eli kiinanruusu

Kiinanruusun terälehdet ovat loistava apu verenpaineen sekä muiden sydän- ja verisuoniongelmien hallintaan. Se on myös yksi parhaista c-vitamiinin lähteistä. Tästäkin lisää juttua myöhemmin. Omat hibiscukseni tilasin Teekaupasta, laadukasta tavaraa.


Inkivääri

Inkivääri on loistava apu ruoansulatusjärjestelmälle ja immuunijärjestelmälle, monien muiden tarkoitusten ohessa. Ayurvedassa, eli Intialaisessa terveysopissa se on todella käytetty yrtti, jonka uskotaan vahvistavan muiden yrttien tehoa. Vahvimmillaan se on tuoreena.

"Ei tinktuuraa ilman inkivääriä." -Intialainen sanonta


Kaneli

Käytetty perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä mm. flunssaan, pahoinvointiin, ripuliin ja kuukautiskipuihin. Tutkimusten mukaan kaneli tasaa mainiosti verensokeria, joten se sopii mainiosti diabeetikoille, jotka eivät halua elää lääkkeiden varassa. Ayurvedassa kanelia on käytettykin tuhansia vuosia diabetekseen ja mm. flunssaan sekä ruoansulatushäiriöihin. Ayurvedan mukaan se sopii parhaiten Kapha-kehotyypille.


Kardemumma

Myös paljon käytetty perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä ja ayurvedassa moninaisiin vaivoihin, etenkin ruoansulatukseen liittyviin.


Neilikka

Kardemumman tavoin paljon käytetty, etenkin ruoansulatuksen apuna. Hauskaa muuten huomata, että kaikki nämä mausteet mitä suomalaiset syövät nimenomaan joulumässäyksen yhteydessä, auttavat juuri ruoansulatusta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti