lauantai 22. joulukuuta 2012

Jakamisen iloVanhoina aikoina, ennen ihmisen siirtymistä maatalouteen ja sen myötä omistajuuden käsitteen kehittymiseen, jos ihminen jolla oli ruokaa tapasi nälkäisen ihmisen, hän jakoi ruokansa nälkäisen kanssa. Luonnonlakien vastainen talousjärjestelmämme on kuitenkin ohjelmoinut ihmisiin periytyvän viruksen nimeltään ahneus, joka yrittää pakottaa meitä luopumaan luontaisesta inhimillisyydestämme.

"Miten minä saan tämän nälkäisen hädästä mahdollisimman suuren hyödyn? Kuinka paljon hän on valmis maksamaan jos pelastan hänet? Onko hän edes maksukykyinen hyvittämään tätä minulle jatkossa?"

Tällaiset ajatustottumukset ovat periytyneitä, eivätkä osa luontaista ihmisyyttä. Mieti vaikka elämääsi, milloin olet kokenut suurinta onnea? Omakohtaisesti nämä kokemukset ovat juurikin niissä hetkissä, kun olen voinut auttaa jotakuta tai jakaa jotakin sitä tarvitsevalle.

Tässä yksi inspiroivimmista näkemistäni Youtube-videoista ikinä! Huikeaa jakamisen iloa!


Jos silti vielä ajattelet, että kapitalismi on jees ja ahneus on luonnollinen osa ihmisluontoa, ei hätää. Taistelemme puolestasi vaikka oletkin vielä unessa.

5 kommenttia:

 1. Olipa todella pysäyttävä video!
  Iloista joulunaikaa!

  VastaaPoista
 2. Ihana video ja ihana blogi. Kiitos <3

  VastaaPoista
 3. Voi! Antamisen ilo useimmilta unohtuu. Se on kuitenkin yksi parhaista rakkauden voiman muodoista. Kiitos tästä. :)

  VastaaPoista
 4. Upeaa! :) Hyvä meininki. Tästä voi ottaa opiksi. Yksi hyvä video oli kans missä Amerikkalainen poliisi kävi ostamassa kodittomalle kengät.

  VastaaPoista
 5. Hei, mikähän video oli kyseessä? Sitä ei enää ole youtubessa.

  VastaaPoista