lauantai 15. syyskuuta 2012

Marjagasmi!

Kohmeutettuja villivadelmia & karviaisia, Kurtturuusun terälehtiä, Mirrinmintun lehtiä. Kastike villivadelmista, ruusunmarjoista ja pihlajanmarjoista.

Tämän setin tein alunperin meikän uudelle englanninkieliselle Nordic Wild Gourmet-blogille, josta löytyy/on tulossa aivan kipeitä villiruoka-settejä! Tsekkaa myös Nordic Wild Gourmet Facebookissa!


Eka kerta kun tein kohmeutettua marjajälkkäriä, mutta ei kyllä takuulla viimeinen! Tämä oli tosi raikas, maukas ja seksikäs jälkiruoka!

Nämä ovat tosi helppoja tehdä, marjat vaan haarukalla muusiksi ja muottiin. Pakastimesta ja muotin koosta riippuen kohmeutuminen kestää +20 minuuttia. Suomessa tehdään usein se törkeä virhe, että marjat syödään yhdessä maitotuotteiden kanssa. Maito blokkaa tehokkaasti antioksidanttien imeytymisen, joten sitä ei ois hyvä vetää samalla kertaa esim. teen, kahvin tai kaakaonkaan kanssa. Marjoista saa parhaat hyödyt, kun ne syö kuumentamattomina ja erikseen, tai useita marjoja sekaisin.

Vielä pikkuisen hunajaa...

 

 


MARJAGASMI!!!


Samalla kaavalla voisi tehdä vaikka minkälaisia kikkailuja, aattelin seuraavaksi kun käyn kotona duunata näitä sydänmuotteihin niin, että päällä on läpinäkyvä kerros jonka sisällä on syötäviä kukkia

Viime yönä Jyväskylässä tein aronia-marjoista, punaherukoista, karviaisista ja hunajasta yhen kikkailun. Kastikkeena oli aronia-omena-hunaja-pakuri/maraljuuren siemenkota-teestä väsätty soosi. Annos on koristeltu tyrnimarjoilla, mintun terälehdillä ja hunajalla sekä mintun, peltoemäkin, siankärsämön ja vihanneskrysanteemin kukilla. Täytyy myöntää että koristelu lähti pahasti käsistä, omaa silmää miellyttää hieman simppelimmät asetelmat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti